Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking willen gewoon dezelfde dingen als mensen zonder beperking

Maar hun handicap maakt dat vaak niet mogelijk. Met ‘Awel Ja’ zet vzw Onafhankelijk Leven het belang van persoonlijke assistentie voor mensen met een handicap in de kijker. Want persoonlijke assistenten maken handelingen die vaak minder evident zijn voor mensen met een beperking mogelijk.

Geef mensen met een beperking die kans.

En wat willen mensen met een beperking? Vaak de gewone dingen. Net als iedereen gaan werken, naar school gaan of een hobby uitoefenen. Het hoeft niet per se die wereldreis te zijn. Wel de kans om actief deel te nemen aan de samenleving. Met persoonlijke assistentie krijgen mensen met een beperking die kans.

Zeg 'Awel ja' en maak het verschil.

Door de campagne ‘Awel Ja’ kan iedereen zich via de website awelja.be opgeven om één dag assistent te zijn. Van Lien, Glenn of Ella Louise bijvoorbeeld. Want met wat hulp kan ook Lien koken, Glenn boodschappen doen en Ella-Louise zonder haar mama naar een verjaardagsfeestje.

Meer nog: zo maken we samen duidelijk dat mensen met een beperking kunnen doen wat ze willen. Als ze de nodige assistentie krijgen.