Jonas hielp Fons tijdens een herfstwandeling

‘Zitten er koekjes of nootjes in je zakje, Fons?’

Op een mooie herfstdag in oktober staat vrijwilliger Jonas paraat om Fons te helpen tijdens een boswandeling voor de eerste, tweede en derde kleuterklas in Meulebeke. “Voor mij stelt het niet veel voor, maar voor Fons betekent het een wereld van verschil,” vertelt Jonas, “Zonder mijn begeleiding zou Fons niet mee kunnen gaan, ik doe het dus met plezier”.

Fons is een vrolijk jongetje van vier jaar die bij de geboorte de diagnose kreeg dat hij niet zou kunnen praten, stappen of eten.. Maar vandaag kan hij stappen aan een hand en is hij vrij zelfstandig, al heeft hij wat hulp nodig. Van Jonas bijvoorbeeld, een vrijwilliger van de ‘Awel Ja’-campagne. Hij zag het volledig zitten om Fons een handje te helpen door de rolstoel te duwen in het bos. Hier moesten alle kindjes zoveel mogelijk blaadjes, nootjes en zoveel meer verzamelen.

Al was er wel wat twijfel bij Fons of er nu koekjes of nootjes in zijn zakje zaten.

Kriebelt het bij jou ook om meer te doen? Dan zijn wij enorm blij als je ons verder wil steunen. Door een Music for Life-actie te organiseren, bijvoorbeeld. Mail yel@onafhankelijkleven.be voor vragen en inspiratie, of neem een kijkje op onze suggestie-pagina.