Victor hielp Lien met koken

“Ja, de Marathon des Sable was zwaar en uitputtend. Maar jij doet elke dag jouw eigen marathon, dat is nog veel straffer”

Of Victor Lien een handje wou helpen in de keuken? Awel ja. Victor twijfelde niet lang. Zijn week verlof kwam net op het juiste moment. Lien koos een gerecht en Victor hielp waar hij kon.

Lien kookt graag. Ze heeft hier alleen wat hulp bij nodig. Door een spierziekte zit ze in een rolstoel en daar is haar keuken nog niet op aangepast. De ijskast staat in de bergruimte -een trapje naar beneden en dus niet vanzelfsprekend voor Lien-, de twee achterste vuren zijn net buiten handbereik, het werkblad is vrij hoog… allemaal obstakels tijdens Liens dagelijkse kookavontuur.

“Dat is waarom ik koken zo simpel mogelijk hou, en mijn mama ook geregeld potjes komt binnensteken. Het is wel jammer, want vroeger kookte ik echt graag. Maar als iemand mij wilt helpen, lukt het beter. Het is niet vanzelfsprekend om hulp te vragen, ik vind het redelijk moeilijk. Maar Victor vindt het helemaal niet erg, en het is lang geleden dat ik nog zoveel zelf heb kunnen klaarmaken.”

Victor doet het met plezier. “Ik hou van koken en help graag mensen. Tijdens het koken ben ik veel te weten gekomen over Lien. We spraken over haar spierziekte en over haar hobby’s. Lien doet ongelooflijk veel, ze kan duidelijk niet stilzitten. Maar ook mijn hobby’s kwamen aan bod, mijn verbouwingen, mijn leven. We hebben gelachen, gefilosofeerd,… en de balletjes in tomatensaus op het einde smaakten naar meer.”