Josephine hielp Lien in de keuken

“In de toekomst kom ik met plezier nog eens helpen, Lien. Is dat goed voor jou?”

Als een van de eerste klikte Josephine ‘Awel ja’ dit jaar. “Vorig jaar had ik mij ook opgegeven om vrijwilliger te zijn,” legt ze uit, “maar het is er niet van gekomen toen.” Ze twijfelde niet lang toen ze een mail kreeg over de campagne dit jaar. “Lien woont niet ver en ik kook graag. Het was een kleine moeite.”

Lien koos het menu van de dag, en zorgde voor de ingrediënten: vol-au-vent en pomme duchesse met tuinkers en perziken (en het heeft gesmaakt). “Wanneer de vrijwilligers van de campagne mij komen helpen, daag ik mezelf uit iets moeilijkere gerechten te maken. Het is geen sterrenkeuken, maar het is meer werk dan de gerechten die ik anders kan klaarmaken. En het was supergezellig!”