Didier keek samen met Gunter naar Villa Politica

We kunnen ook naar een seksfilm kijken, dat kan ik misschien nog beter uitleggen.

Comedian en halve Gentenaar Gunter Lamoot kijkt samen met Didier Peleman, een man met een verstandelijke beperking, naar het tv-programma Villa Politica.

Didier is 46 jaar,  is gepassioneerd door lokale politiek. Hij mist geen enkele gemeenteraad. Maar Didier heeft het vaak moeilijk met het jargon in die vergaderingen. Gelukkig is er Gunter Lamoot die daar voor Didier enthousiast een mouw aan past.

Moeilijke woorden en vreemde afkortingen die voor Didier soms onbegrijpelijk zijn, legt hij met plezier uit. “Ik zorg er vooral voor dat ik niet op een belachelijke of kinderachtige manier uitleg geef”, zegt Lamoot. “Je moet de mensen in hun waarde laten. Want, ­serieus: Didier weet waarschijnlijk meer van politiek dan ik.