Guny ging met Sandra Bekkari naar de supermarkt

Weet je zéker dat je geen fruit wil kopen?

Sandra had het even moeilijk om Guny (37) geen voedingsadvies te geven bij haar aankopen. Maar dat accentueerde net dat een assistente er niet is om beslissingen uit handen te nemen.

Guny heeft een verstandelijke beperking waardoor het voor haar moeilijk is om huishoudelijke taken uit te voeren en boodschappen te doen. Eenmaal in de winkel heeft ze moeite om in te schatten hoeveel ze precies van elk item nodig heeft. En daarvoor heeft ze dus assistentie nodig.

"Guny weet precies wat ze wil, ze heeft dus écht niemand nodig die haar zegt wat ze moet eten. Ook niet om wat appelen in de kar te smokkelen, dus heb ik me toch maar ingehouden”, lacht Bekkari. Waarom ze besloot mee te werken aan de campagne? “Daar hoefde ik zelfs niet over na te denken: voor mij is het maar een kleine moeite, terwijl het voor haar wèl een groot verschil maakt. Dan dóé je dat, simpel."

 

DSC00062.JPG